Всенічне бдіння напередодні Неділі ваій

Шоста неділя Великого посту називається Цвітоносною або Неділею ваій. Цього дня Православна Церква вшановує Вхід Господній до Єрусалиму – дванадесяте свято.

За древньою чернечою традицією монахи розходилися по пустелі для подвигів під час Великого посту і на Цвітоносну неділю поверталися в монастир. Ця подія віднайшла своє відображення у першій стихирі на “Господи воззвах “: “Днесь благодать Святаго Духа нас собра…” 20 квітня цього року у Свято-Благовіщенському храмі міста Березані Всенічне бдіння напередодні Входу Господнього до Єрусалиму очолив найстарший клірик благочиння, протоієрей В’ячеслав Ушаков у співслужінні благочинного Березанського округу архімандрита Назарія (Омеляненка), настоятеля Спасо-Преображенського храму села Коржі протоієрея Миколая Борисюка та ієродиякона Никона (Згурського). За вечірнею була звершена літія із освяченням хлібів, пшениці, вина та єлею. Після читання Євангелія на утрені духовенство звершило освячення верби.

Усі фото новини – https://photos.google.com/share/AF1QipOfOlR6B8SWTKX5dMkt45UoyRa2kV-Z2jwiVNax5MSaYcYC-6Qe2rXGL8Ru_tOHfA?key=d256M0lKc0dtSUo1UlZzajd0QUdiY21ocGd1RnBR

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *