Вхід Господній до Єрусалиму

21 квітня 2019 року за православним календарем відзначається Вхід Господній до Єрусалиму. Це свято величі й тріумфу і водночас скорботи й печалі. Ця неділя розпочинає суворий піст Страсного тижня. Вхід Господній у Єрусалим називають Пальмовою, бо цього дня Ісус Христос урочисто в’їхав до святого міста і люди вітали Його стелячи на землю власний одяг та пальмові гілки.

Подія Урочистого Входу Господнього у Єрусалим описана усіма чотирма євангелістами. Цього дня у Свято-Благовіщенському храмі міста Березань Божественну Літургію очолив протоієрей В’ячеслав Ушаков у співслужінні настоятеля храму архімандрита Назарія (Омеляненка) та ієродиякона Никона (Згурського). Після читання Євангелія отець В’ячеслав виголосив проповідь про події зустрічі величавого в’їзду Спасителя до Єрусалиму. За богослужінням була піднесена молитва за церковну єдність. Після Літургії отець Назарій привітав духовенство та віруючих зі святом і побажав достойно пройти через Страсний тиждень разом із Христом аж до Пасхи. Наостанок духовенство освятило вербу.

Усі фото новини – https://photos.google.com/share/AF1QipNuGG7ANdMDj-blNfsA_fuISNlCruCMAQGcNLrAqYSLIi8IaFj9TDEZAkKv3a8P3w?key=aU9jTm05dWMtMFBHSkNBNm1vUGU2cENOM3ZqVzN3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *