Звершено соборну Літургію та збори духовенства Березанського благочиння

19 жовтня 2018 року у п’ятницю в день пам’яті святого апостола Фоми в Олександро-Невському храмі села Ярешки духовенство Березанського благочиння звершило соборну Божественну Літургію. Богослужіння очолив благочинний Березанського округу архімандрит Назарій (Омеляненко).

44502984_1986425734774901_2486245482620256256_n

Після читання Євангелія проповідь виголосив духівник Березанського благочиння протоієрей Анатолій Левицький. Священик розповів житіє святого апостола та акцентував увагу на вірі християнина, котра є основною силою у бажанні очищення від гріхів та спасіння. За богослужінням були піднесені особливі молитви за єдність Церкви Христової та мир в Україні.

Після Літургії отець-благочинний привітав віруючих Ярешок зі святом та закликав свято берегти віру. Архімандрит Назарій підкреслив значення духовних традицій, культурного надбання та святкувань протягом року, котрі сформувалися у нашому народі під впливом Православ’я – прадідівської віри, котра, як дорогоцінний дар, успадкувалася нами та має бути передана наступним поколінням. Після богослужіння з благословення Високопреосвященнішого Антонія, митрополита Бориспільського і Броварського, були проведені чергові збори духовенства Березанського благочиння. На початку зборів отець Назарій привітав настоятеля Свято-Троїцького храму села Недра протоієрея Олександра Клименка із 35-ти літнім ювілеєм, котрий священик відзначає в цьому році. Благочинний довів до відома священнослужителів офіційну позицію Української Православної Церкви стосовно останніх рішень Константинопольського патріархату. У ході зборів також були розглянуті поточні питання соціального служіння, місіонерства та покращення проповідництва на парафіях.

Усі фото новини – https://flic.kr/s/aHsmupQSe4

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *