Відбулися збори Березанського благочиння

09 лютого в четвер, коли Церква вшановує перенесення мощей святителя Іоана Златоуста, у храмі на честь ікони Божої Матері “Всіх Скорботних Радість” села Яблуневе була звершена святкова Божественна Літургія. Богослужіння очолив благочинний Березанського округу архімандрит Назарій (Омеляненко) у співслужінні духовенства благочиння.


Після читання Євангелія проповідь виголосив настоятель Стефанівського храму с. Семенівки ієрей Сергій Осипчук. Священик розповів про життєвий подвиг святителя та закликав віруючих наслідувати його стійкість і ревність. Після сугубої єктенії була прочитана молитва за мир у нашій Вітчизні. Під час заупокійної єктенії підносилися прохання за новоспочилого духівника Березанського благочиння протоієрея Петра Красножона (+23.01.2017), котрий доклав зусиль до будівництва храму у с. Яблуневе.
Після Літургії до присутніх звернувся отець Назарій, котрий закликав, не зважаючи на непрості часи, залишатися бути вірними православ’ю, свято зберігати дідівську віру, берегти моральні орієнтири та охороняти істину, як це робив святитель Іоан.
Після богослужіння відбулися чергові збори духовенства Березанського благочиння. На початку отець-благочинний привітав духовенство із минулими новорічними та Різдвяними святами, після чого окреслив план діяльності протягом року. Був узгоджений графік служіння соборних Передосвячених Літургій на парафіях та звершення сповіді під час Великого посту. Також був обговорений ряд поточних питань відносно документації та організації парафіяльного життя.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *