Різдво Христове в парафіях благочиння

10231858_250402_1

м. Березань Свято-Михайлівський храм

Як і в багатьох Божих храмах нашої країни, у Свято-Михайлівському храмі Березанського благочиння Різдвяна літургія 7-го січня 2017 року відрізнялася особливо. Цього справжнього зимового засніженого ранку всі віруючи люди стіклися до Божої дитини – Спасителя миру, кожний зі своїм даром. І як сказала на Різдвяному дитячому вертепі одна з маленьких участниць – ми не можемо принести багато золота і срібла, та ми можемо подарувати Божому дитяті наші чисті і сповнені віри серця.

Після Божественної літургії, в храм завітали маленькі коляднички, які показали сценку про суть свята та заколядували для всіх, прославляючи новонародженого Богомладенця Христа. Настоятель храму, духівник благочиння отець Петро Красножон від лиця всіх прихожан подякував маленьким колядникам, пригостив їх солодкими подаруночками та побажав їм та  всім парафіянам Божої ласки та миру.

с. Недра

В очікуванні дива застигло село Недра 6 січня. Маленький Ісусик у яслах вуличного вертепу, який створили працівники сільського будинку культури, пишно прибрана ялинка у храмі та трепіт свічечок створювали атмосферу дива та святковості. У святвечір парафіяни Свято-Троїцького храму зустрічали Різдво Христове всенічним бдінням, а після служіння до вірян завітали гості – колядники з м. Березань, квартет із новоствореного колективу Березанського міського будинку культури, які подарували у своєму виконанні автентичні колядки, зібрані у старожилів різних сіл України керівником колективу Катериною Павленко.

7 січня після святкової Божественної літургії для прихожан храму виступили з привітальними віршами та колядками вихованці Недрянського будинку культури та фольклорний колектив “Калинонька”. Всім діткам та гостям подякував настоятель храму протоієрей Олександр Клименко та обдарував усіх присутніх малюків та дітлахів пакуночками солодощів. Христос ся рождає! Славімо Його!

с. Коржі

7 січня 2017р., у День свята Різдва Христового, в  храмі священномученика  Власія с.Коржі Березанського благочиння відбулася святкова нічна Божественна Літургія. Вже стало доброю традицією, що Різдвяне богослужіння відбувається саме вночі, що викликає особливий трепет у прихожан.
По закінченні  Літургії настоятель храму ієрей  Миколай Борисюк привітав усіх парафіян зі Світлим святом Різдва Христового і побажав миру, добра, а саме головне, щоб всі ми прийняли в яслі свого серця Богомладенця Христа. Після привітання настоятеля відбувся виступ дітей, які підготували багато чудових колядок та віршів про Різдво. По закінченні всього, кожний прихожанин отримав солодкий подарунок. Також батюшка благословив хор прославляти новонародженого Богомладенця Ісуса Христа та нести цю радість усім жителям села в їх оселі.

с. Яблуневе

7 січня, незважаючи на суворі погодні умови в храмі на честь ікони “Всіх скорботних радість” с. Яблуневе було радісно і тепло, адже прийшло помолитись новонародженому Богомладенцю Христу за мир в Україні багато маленьких жителів села. По закінченні святкового богослукжіння маленькі парафіяни привітали всіх з Різдвом Христовим. Настоятель храму, ієрей Сергій Таран подякував всім за теплу молитву та нагородив маленьких прихожан солодкими подарунками.

с. Поділля

7 січня в Свято – Покровському храмі с. Поділля після Божественної Літургії дитяча Недільна школа привітала парафіян святковою виставою. Після святкового виступу, настоятель Свято-Покровського храму протоієрей Олександр Губенко привітав віруючих зі святом Різдва Христового та подарував різдвяні подарунки всім  парафіянам.
По завершенні виступу дітей недільної школи всі охочі мали змогу прославити Народження Христа святковими колядками. А за колядки отримали гарні шоколадки.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *