Великий Вівторок

19 квітня 2022 року – Великий або Страсний Вівторок. Цього дня у всіх православних храмах звершується Літургія Передосвячених Дарів, під час якої вірні отримують Причастя заздалегідь освяченими Святими Дарами.


Ніч на вівторок Іісус Христос провів також у Віфанії, і у вівторок вранці знову прийшов у храм Єрусалимський і багато навчав у храмі і поза храмом (Мф. 24, 1). Первосвященики і старійшини, чуючи притчі Його і розуміючи, що Він про них говорить, намагалися схопити Його і вбити. Але напасти на Нього відкрито не могли, оскільки боялися народу, який шанував Його за пророка (Мф. 21, 46), був у захопленні від вчення Його (Мк. 11, 18), слухав Його з насолодою (Мк. 12, 37).
З Євангельських настанов, виголошених Іісусом Христом у вівторок, Церква обрала для повчання віруючих в цей день притчу про десять дів, як особливо відповідну часу Великої седмиці, в яку найбільше слід молитися.
Цього дня у Свято-Благовіщенсько му храмі міста Березані Божественну Літургію Передосвячених Дарів звершив благочинний Березанського округу архімандрит Назарій (Омеляненко) у співслужінні духівника благочиння протоієрея Анатолія Левицького та духовенства благочиння. На часах були прочитані Євангельські уривки від Іоанна. За богослужінням була піднесена молитва за припинення війни та мир в Україні. Після богослужіння отець Назарій виголосив проповідь.

Усі фото новини – https://photos.google.com/share/AF1QipOIM5rmpxhTyRbEVWpGVPG66vaISyURWULyaOZQgtzwgLQczDUHkApq0DAfdFfiAg?key=MFZsUUEweTJsTWNZX0s5WmtOdGpOa0kwVjdtZW93

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *