Навечір’я Різдва Христового

06 січня у Навечір’я Різдва Христового у православних храмах звершується особливе богослужіння. Цього дня звершується послідування Великих або Царських часів. Дане богослужіння звершується лише тричі в рік.

Царські часи містять 1 звичайний псалом і 2 особливі пророчі, за ними слідує після тропаря і богородичного ряд особливих тропарів присвячених Різдву Христовому. На кожному часі прочитуються паримія, Апостол та Євангеліє. Далі слідує чинопослідування зображальних. Літургія святителя Василія Великого розпочинається із вечірні, на якій вже лунають Різдвяні стихири. Після входу на вечірні читаються 8 паримій – старозавітніх пророцтв про пришестя у світ Месії. Паримії розділяють два тропарі, котрі особливим чином виконуються після 3-го та 6-го читання.

Уставне богослужіння Навечір’я Різдва Христового 06 січня 2022 року у Свято-Благовіщенському храмі міста Березані звершив настоятель архімандрит Назарій (Омеляненко) у співслужінні настоятеля храму на честь ікони Божої Матері “Всіх Скорботних Радість” села Яблуневе ієрея Іллі Ляшика та ієродиякона Никона (Згурського). За богослужінням була піднесена молитва за припинення пандемії коронавірусу.
Після Літургії за уставом із вівтаря була винесена на середину храму ікона Різдва Христового. В кінці отець Назарій виголосив проповідь про стан іудейського та язичницького світу перед пришестям Спасителя.

Усі фото новини – https://photos.google.com/share/AF1QipPr8I9ZfojgpAstM9x5LLr3npFGhoC5u6wM8y__8CX3z0UI0nI4wU1E8phyWplcPQ?key=LUM2WUkyUUFSY1B1SExaX2lSYUp3NFVpeGVtRkh3

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *