Престольне свято у Волошинівці (ОНОВЛЕНО+відео)

Різдво Пресвятої Богородиці – це свято, котрим розпочинається історія спасіння всього людства. “…Адам і Єва від тлі смертної визволилися, Пречиста у святому Різдві Твоєму…” – свідчить кондак свята. Народ іменує цей день Другою Пречистою, звеличуючи особливу чистоту і моральну досконалість Діви Марії, та вказуючи, що це вже друге дванадесяте свято після Успіння на честь Богородиці.

42221620_1859402084145004_9173431888008708096_n

Боголюбивий український народ присвятив багато храмів на честь Пречистої Діви. Одним із таких сіл стала Волошинівка. Село засноване близько 1700-го року із декількох хат перших поселенців на прізвище Волошин. Із розвитком села з’явилася потреба і в будівництві храму, котрий зводили всі разом. 1860 року була освячена дерев’яна церква на честь Різдва Пресвятої Богородиці. В часи радянської влади храм був закритий у 1960, а в 1964 році через навмисний підпал храм згорів. Відродилися богослужіння в селі у 2003 році у колишньому будинку поміщика, де після капітального ремонту звершуються і до сьогодні. 21 вересня 2018 року у храмі Різдва Пресвятої Богородиці села Волошинівки святкову Божественну Літургію очолив благочинний Березанського округу архімандрит Назарій (Омеляненко) у співслужінні настоятеля, ієромонаха Миколая (Сидоренка). Вже стало традицією, коли на престольне свято приїздять священики із інших парафій, щоб розділити радість спілкування та з’єднатися у спільній молитві. Після Літургії духовенство Березанського та Баришівського благочинь звершили хресний хід довкола храму. Завершилося богослужіння святковим многоліттям.

В кінці зі словом проповіді звернувся отець Назарій, котрий розповів про умови народження Пресвятої Богородиці та на прикладі праведних Іоакима та Анни закликав до невтомної молитви, терпіння та надії на Бога.

Наостанок, священик привітав настоятеля і парафіян із храмовим святом, призвавши на всіх Боже благословення. В свою чергу отець Миколай подякував духовенству за спільні молитви, побажавши молитовного покрову Діви Марії.

Усі фото новини – https://flic.kr/s/aHskJiN5M7

Відео – https://www.youtube.com/watch?v=PgLdDNelisw&feature=youtu.be

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *