Престольне свято в Успенському храмі Березані

Із 1946 року в Березані на центральному кладовищі діє Свято-Успенськом храм. Багато березанців пов’язують своє хрещення або вінчання саме із цим храмом. В радянський період він став духовним осередком із якого віруючі несли радість спілкування з Богом у сусідні села.

40357252_2004029343222184_4880847495699103744_n

На другий день після Успіння Пресвятої Богородиці, духовенство традиційно збирається тут, щоб звершити соборне богослужіння. 29 серпня цього року в день перенесення Нерукотворного Убрусу Господнього у Свято-Успенському храмі Березані богослужіння очолив благочинний Березанського округу, архімандрит Назарій (Омеляненко) у співслужінні настоятеля, ієрея Димитрія Бондаря та духовенства благочиння. За богослужінням співав зведений хор березанських храмів під керівництвом Шиян Василини.

Після Літургії духовенство та віруючі звершили хресний хід довкола храму, під час якого духовенство окропило парафіян святою водою. В кінці із проповіддю звернувся отець-благочинний. Він розповів про опіку Богородиці за християн та наголосив на духовному значенні безлічі чудес, котрі творила Пречиста за двохтисячолітню історію Церкви.

Наостанок, отець Назарій привітав настоятеля і прихожан із престольним святом та побажав реалізовувати у власному житті високе звання дітей Божої Матері.

Усі фото новини – https://flic.kr/s/aHsmr6LmCE

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *