Передосвячена Літургія в с.Яблуневе

14 березня цього року у середу четвертої седмиці у день пам’яті преподобномучениці Євдокії Божественну Літургію Передосвячених Дарів у храмі на честь ікони Божої Матері “Всіх Скорботних Радість” села Яблуневе звершив благочинний Березанського округу, архімандрит Назарій (Омеляненко). Йому співслужило духовенство благочиння.

IMG_4194


Середа четвертого тижня Великого посту – це середина всього великопісного подвигу християн. На Всенічному бдінні третьої хрестопоклонної неділі виноситься хрест на середину храму, де він перебуває протягом всього тижня. Не випадково саме на середині посту хрест виноситься для поклоніння, нагадуючи нам про подвиг Спасителя та духовно підкріплюючи і надихаючи нас на подальші духовні звершення.
За богослужінням була піднесена сугуба молитва за мир в нашій державі. Після запричасного віршу, проповідь виголосив настоятель Свято-Михайлівського храму міста Березань протоієрей Сергій Таран, котрий був настоятелем місцевої парафії із 2008 по 2017 роки. Священик розповів про зміст молитви Єфрема Сиріна для християнина та про втілення духовних ідеалів цієї молитви у власне життя.
Після 33-го псалма духовенство на середині храму тричі проспівало: “Кресту Твоему покланяемся, Владыко, и святое Воскресение Твоё славим” та вклонилося Чесному хресту.
В кінці богослужіння, отець Назарій звернувся до віруючих зі словом проповіді, в якій зосередив увагу на хресному подвигу Спасителя та наголосив на правильному шляху життя, щоб цей подвиг приніс плоди для наших душ.

Усі фото новини – https://flic.kr/s/aHsmfTg3K5

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *