Передосвячена Літургія у п’ятницю першої седмиці

23 лютого у п’ятницю у Свято-Благовіщенському храмі міста Березань Божественну Літургію Передосвячених Дарів звершив благочинний Березанського округу архімандрит Назарій (Омеляненко) у співслужінні диякона Симеона Шияна.

IMG_3514


Після Літургії згідно церковного уставу звершується освячення колива на честь святого великомученика Феодора Тирона на спомин чуда святого у VIII столітті. Звичай благословляти коливо в першу седмицю Великого посту виник після чудесного явлення св. Феодора в 362 році. Нечестивий імператор Юліан Відступник, щоб понасміхатися з християн, які свято берегли Великий піст, повелів окропити всю їжу на ринках ідоложертвенною кров’ю. Вмч. Феодор Тирон з’явився Антіохійському єпископу Євдоксію і звелів йому повідомити християн про підступність імператора, а також порадив замість ідоложертвенного вживати в їжу тільки відварені зерна пшениці.
Після богослужіння отець Назарій привітав віруючих та побажав Божої допомоги та кріпості сил для звершення духовних подвигів на поприщі Святої Чотиридесятниці.

Усі фото новини – https://flic.kr/s/aHsmeUf1yL

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *