Березанське благочиння зустріло Хресну ходу миру, любові та молитви за Україну

 

23 липня о 13.00 Хресну ходу миру, любові та молитви за Україну і за припинення кровопролиття на її Сході , яку очолив секретар Бориспільської єпархії протоієрей Костянтин Пилипчук, благочинний Яготинського округу, протоієрей Рустик Романій та благочинний Березанського округу, архімандрит Назарій (Омеляненко) і також духовенство благочиння з радістю та душевним трепетом під дзвін дзвонів зустріло село Яблуневе Березанського благочиння.

IMG_20160724_105952

Настоятель храму на честь ікони Божої Матері «Всіх скорботних радість» ієрей Сергій Таран та віряни запропонували учасникам ходу не тільки душевну, а тілесну трапезу. З любов’ю та величезною повагою жителі всіх сіл округу взяли участь у підготовці трапези.

Також настоятелем місцевого храму був відслужений молебень з акафістом перед іконою Божої Матері «Святогірська».

Після трапези паломники мали змогу відпочити та набратися душевних і тілесних сил, адже дорога їх ще чекає довга.

Дякуючи настоятелю місцевого храму, ієрею Сергію Тарану та всім хто брав участь у прийомі, паломники вирушили в напрямку міста Березані, освячуючи молитвою свій маршрут та благословляючи віруючих чудотворною іконою Божої Матері “Святогірська”.

Далі до 19.00 Хресний хід дійшов до міста Березань Київської області. Йдучи містом, Хресний хід зупинився на молитву біля меморіалу солдатам Другої світової війни, воїнам-інтернаціоналістам, та Героям Небесної сотні і полеглим захисникам України. Після чого вирушили до головного Благовіщенського храму, де паломники повечеряли та розмістилися на ночліг.

Та місцеві жителі і всі бажаючі помолились на вечірньому богослужінні, після якого майже одразу почалась полуночниця та нічна Божественна Літургія, яку очолив ієрей Миколай Борисюк. По закінченні літургії також було звершено акафіст Божій Матері перед її іконою «Святогірська».

Також о 7.00 відбулась пізня Божественна літургія, яку очолив благочинний округу, архімандрит Назарій (Омеляненко) у співслужінні духовенства благочиння. Та перед літургією також був відслужений акафіст рівноапостольній княгині Ользі, бо саме сьогодні  день її пам’яті. Мабуть, не випадково так співпало, адже саме княгиня Ольга була тією зорею на нашій землі, яка показала вірний путь своєму народу та його властителям. В добрі та християнській любові був вихований її онук, який через багато років хрестив Київську Русь.

Також паломників приймав і храм архістратига Михаїла м Березань, де вони мали змогу взяти участь у всенічному бдінні та Божественній Літургії.. Настоятель храму та духівник благочиння, протоієрей Петро Красножон разом зі своїми прихожанами приклали всі зусилля, щоб також надати паломникам всі необхідні умови для молитви та відпочинку з такої важкої, але важливої дороги.

Після богослужінь паломникам також було запропоновано сніданок та відпочинок, бо вже об 11.00 вони знову вирушили в путь, тепер вже до міста Баришівки. Дорогою дуже багато різних паломників приєднувалось до ходи та навіть з малими дітками в колясках, щоб і на найменших християн розлилась благодать Божа та вони стали учасниками цієї величної події.

При вході в Баришівку, Хресну ходу зустріло духовенство Баришівського благочиння з вірянами та вже разом попрямували через місто до села Пасічна, де всіх чекав обід та відпочинок.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *