У Садовому відзначили престольне свято ОНОВЛЕНО (+відео)

08 листопада Православна Церква вшановує день пам’яті святого великомученика Димитрія Солунського, Мироточивого. В Україні із цим днем пов’язують багато народних традицій, оскільки завершувалися всі роботи на землі і поступово розпочиналися холоди, котрі віщували зиму. Богослужбове вшанування дня пам’яті святого розпочалося одразу після смерті великомученика у 304 році і триває до сьогодні.

IMG_9085

08 листопада 2018 року у Свято-Димитрівському храмі села Садове з нагоди престольного свята Божественну Літургію очолив благочинний Березанського округу архімандрит Назарій (Омеляненко) у співслужінні духівника благочиння протоієрея Анатолія Левицького, настоятеля храму протоієрея Валерія Повха та духовенства Березанського, Баришівського і Згурівського благочинь. За богослужінням була піднесена особлива молитва за єдність Церкви та нашу Вітчизну. Після Літургії духовенство звершило хресний хід до нового храму, котрий вже четвертий рік поступово самотужки будує парафія. Оскільки село молоде, то його славетна історія твориться на наших очах. Віруючі з надією на Божу допомогу зводять перший в історії села храм. Біля нового храму були прочитані Євангеліє та молитва за будівництво Дому Божого, після чого духовенство окропило парафіян святою водою.

Після богослужіння проповідь виголосив отець Назарій. У своєму слові отець-благочинний звернув особливу увагу на поняття святості та мучеництва і через призму страждань великомученика Димитрія Солунського закликав втілювати любов до Творця і людей, пам’ятаючи, що справжня любов завжди є жертовною.

Наостанок, архімандрит Назарій привітав настоятеля та прихожан із престольним святом та побажав стійкості у вірі, вподобляючись святому великомученику. Отець Валерій подякував духовенству і людям за соборну молитву та Євхаристійне єднання.

Усі фото новини – https://flic.kr/s/aHskLYi8SU

Відео – https://www.youtube.com/watch?v=PWRt1L4_74U&feature=youtu.be

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *