Святкування в Березані Чуда архистратига Михаїла в Хонех

19 вересня 2018 року Свята Церква згадує чудо, котре сталося по молитвах святого Архипа, коли з’явився архангел Божий Михаїл та зберіг храм від страшного водного потоку розбитої язичниками дамби у місті Хони (Колоси).

42195070_2324864131074117_2304750077475815424_n

Це свято стало тріумфом віри та уповання на Бога християн. І, не зважаючи на те, що пройшли століття, боголюбивий народ береже пам’ять про заступництво Архистратига. Вже традиційно, цього дня своє друге храмове свято відзначає Свято-Михайлівський храм Березані. Зранку біля криниці на території храму був звершений акафіст із водосвяттям. Божественну Літургію з нагоди свята звершив благочинний Березанського округу архімандрит Назарій (Омеляненко) у співслужінні настоятеля храму протоієрея Сергія Тарана та духовенства Березанського й Згурівського благочинь. За богослужінням була піднесена молитва за мир у нашій Вітчизні. Після запричасного віршу проповідь виголосив настоятель Спасо-Преображенського храму села Коржі, протоієрей Миколай Борисюк. Священнослужитель розказав православне вчення про ангелів та їхню роль у спасінні людини.

Після Літургії духовенство звершило хресний хід довкола храму та окропило віруючих святою водою. В кінці до присутніх звернувся отець-благочинний, закцентувавши увагу на довірі Богові на прикладі чуда в Хонех. Отець Назарій привітав настоятеля та прихожан зі святом і побажав, щоб заступництво Архистратига Михаїла вони відчували щоденно.

До цього дня прихожани влаштували стенд у притворі храму, котрий розповідає про життя парафії. В кінці духовенство звершило заупокійну літію на могилі протоієрея Петра Красножона (+2017), котрий більше двадцяти років піклувався створенням і духовним зміцненням парафії.

Усі фото новини – https://flic.kr/s/aHskJfLwz1

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *