Різдво Христове

07 січня Свята Православна Церква відзначає Різдво Христове — велике християнське свято, день Народження Боголюдини Іісуса Христа, Спасителя світу і Відкупителя людей з полону гріха і смерті. Свято Різдва Христового є другим після Пасхи великим святом.


Різдво Христове – велике дванадесяте неперехідне свято, котре має п’ять днів передсвяткування і шість днів післясвяткування.
Цього дня вшановується велика для всього християнського світу подія — народження Іісуса Христа у Вифлеємі .
Іісус Христос – втілений Бог, Котрий прийшов на землю задля спокутування гріхів і спасіння людства. Старозавітні пророки провістили місце і час народження Спасителя світу — 5508 рік від створення світу. Від цього моменту починається відлік часу.
Згідно з повіствуванням Євангелія, мати Іісуса Христа Марія та її обручник Йосип жили в Назареті, а до Вифлеєму прийшли, виконуючи наказ правителя Августа з’явитися всьому населенню на перепис. Оскільки на перепис населення Римської імперії зібралося дуже багато людей, Марія та Йосип не змогли знайти місця для ночівлі, а тому їм довелося шукати прихистку в невеликій печері, де за поганої погоди зазвичай ховалися чабани. Там Марія і народила Сина Божого. Тоді янгол спустився з неба й повідомив чабанам, які в цей момент не спали, що Бог народився. Пастухи перші прийшли вклонитися немовляті.
На небі засяяла Вифлеємська зоря, що сповіщала світу про народження Спасителя та вказувала шлях до Царя всіх людей. За пастушками до печери з Марією та Іісусом Христом прийшли язичницькі мудреці-волхви й принесли Богу подарунки: золото, ладан і миро. Золото символізувало царську владу, ладан — Божу волю, смирну — долю пророка.
Пославши Свого Сина на землю, Бог показав людству важливість любові – основи нової заповіді Божої.
07 січня 2022 року у Свято-Благовіщенському храмі міста Березані Божественну Літургію звершив благочинний Березанського округу архімандрит Назарій (Омеляненко) у співслужінні протоієрея В’ячеслава Ушакова та ієродиякона Никона (Згурського). За богослужінням співали Молодіжний хор під керівництвом Прокопенка Арсенія та Кліросний хор під керівництвом Ольги Ганжи. Після читання Євангелія проповідь виголосив протоієрей В’ячеслав Ушаков. За богослужінням була піднесена молитва за припинення пандемії коронавірусу та за лікарів. В кінці отець Назарій зачитав Різдвяне послання Високопреосвященнішого Антонія, митрополита Бориспільського і Броварського. Після Літургії вихованці храмової Недільної школи привітали парафіян колядками із Різдвом Христовим.

Усі фото новини – https://photos.google.com/share/AF1QipPLtSr80AL0u-ol8CulH5Q5mKRtUzsw1OGeiUd9nHU7b68zp5FUV2ZW1zlOnGgdrg?key=cGl4WUFiU0tUd1BHNjd1Q2FsMWxkTkgtSjBaRFl3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *