Відбулися збори духовенства Березанського благочиння

12 серпня 2019 року у понеділок в день пам’яті апостолів Сили, Силуана, Крискента, у храмі Різдва Іоанна Предтечі села Лехнівка була звершена соборна Божественна Літургія святителя Іоанна Златоуста.

Богослужіння очолив благочинний Березанського округу архімандрит Назарій (Омеляненко) у співслужінні настоятеля храму й духівника благочиння протоієрея Анатолія Левицького та духовенства Березанського благочиння. За богослужінням співав місцевий церковний хор під керівництвом Бондаренко Клавдії. Після читання Євангельського уривку зі словом проповіді звернувся клірик храму на честь благовірного князя Олександра Невського села Ярешки ієрей Ігор Стокаліч. Священик розповів про значення духовних подвигів для спасіння душі людини.
Традиційно, за богослужінням була піднесена молитва за мир у нашій країні. Після богослужіння до присутніх звернувся архімандрит Назарій. Отець-благочинний закликав не марнувати час земного життя на тимчасові блага, а, слідуючи Євангелію, прикрашати свої душі християнськими чеснотами, позбавляючись від гріхів.
Після Літургії відбулися чергові збори духовенства Березанського благочиння. На початку архімандрит Назарій привітав настоятеля Свято-Троїцького храму села Веселинівки ієрея Олександра Покотила із 20-ти літтям дияконської та священницької хіротоній, котрі він відзначає цьогоріч. Далі до духовенства звернувся Голова єпархіального відділу релігійної освіти та катехізації протоієрей Павло Рафальський. Священнослужитель розповів про основні методики в організації дитячої воскресної школи на парафії та катехитичних зустрічей для дорослих. Також в ході зборів були розглянуті поточні питання благочиння.

Усі фото новини – https://photos.google.com/share/AF1QipOuFy2B0qjY8XCwlEk0HVIjkK2tvedCLA1OFeMhXRM0uQVJwxknKWLouORacL_q1w?key=aV9pN2xmRlB0U0VNRVZsNUZMMmdGbV9kektsUTd3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *