Духовенство благочиння розпочало Страсний тиждень спільною молитвою

Духовенство благочиння розпочало Страсний тиждень спільною молитвою.
Період від Входу Господнього до Єрусалиму і до Пасхи називається Страсною седмицею. Віруючі за богослужінням разом зі Спасителем переживають останні дні Його земного життя. Кожний богослужбовий день іменується Великим або Страсним, цим самим підкреслюється його важливість.

Страсний Понеділок розпочинає останній тиждень Великого посту. Цього дня Церква згадує патріарха Йосифа Прекрасного, котрого брати продали у Єгипет. Його постать є прообразом Месії, котрого також найближчий із оточення – апостол від 12ти – зрадив за 30 срібників. Також за богослужінням згадується всохла смоковниця, котру прокляв Спаситель, оскільки вона не приносила плодів.
22 квітня цього року у Страсний Понеділок уставне богослужіння у Свято-Благовіщенському храмі Березані соборно звершило духовенство Березанського благочиння. За церковним уставом на часах у перші три дні Страсного тижня читається Євангеліє від Іоанна. Таким чином 3-й час звершив архімандрит Назарій (Омеляненко), 6-й час – протоієрей Анатолій Левицький, 9-й час – ієромонах Миколай (Сидоренко). Божественну Літургію Передосвячених Дарів очолив благочинний архімандрит Назарій у співслужінні духовенства благочиння. Після читання Євангелія проповідь виголосив настоятель Свято-Успенського храму міста Березань ієрей Димитрій Бондар. Священик розповів про старозавітні пророцтва та прообрази страждань і смерті Месії.
Після богослужіння отець Назарій привітав віруючих із початком Страсного тижня та побажав духовної бадьорості у завершенні пісного подвигу.
Після богослужіння відбулися чергові збори духовенства Березанського благочиння. На початку зібрання архімандрит Назарій привітав настоятеля Свято-Димитрівського храму села Садове протоієрея Валерія Повха із Днем народження, котре священик відзначає цього дня. Також благочинний представив нового настоятеля Свято-Покровського храму села Борщів ієрея Бориса Коляду та привітав ієродиякона Никона (Згурського) із чернечим постригом та дияконською хіротонією. Також отець Назарій подякував настоятелям за плідні труди на парафіях протягом посту, після чого духовенство обговорило святкові заходи до дня Пасхи Христової.

Усі фото новини – https://photos.google.com/share/AF1QipNEFs3CiXtVf6YZ6ryvFcqwW1X9s06S_4uvjCY4ddQYhd9ZL2rY8aVbwBsNl0GWuw?key=a2N6VFo2OXpQTEwzTFFkTjRyQlY1cTRuUDRNUWdR

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *