Освячення накупольних хрестів для храму на честь Преображення Господнього в селі Коржі

13 липня 2018 р., керуючий справами Української Православної Церкви, митрополит Бориспільський і Броварський Антоній звершив освячення накупольних хрестів для споруджуваного храму на честь Преображення Господнього в селі Коржі Березанського благочиння Бориспільської єпархії.

IMG_7729

Під час освячення з Його Високопреосвященством молилися – секретар Бориспільської єпархії архімандрит Діонісій (Пилипчук), благочинний Березанського благочиння архімандрит Назарій (Омеляненко), настоятель парафії протоієрей Миколай Борисюк та духовенство єпархії.

По завершенні богослужіння Митрополит Антоній привітав присутніх із знаменною подією.

Цей день став дуже знаменним для коржівчан, це ще одна сторінка історії села. До храму прибуло багато гостей із навколишніх сіл та міст. Гаряче сонце та мить чекання основних гостей, помітне хвилювання настоятеля церкви, отця Миколая, але найменші прихожани,  знімають напругу. І ось ця мить настала, звершили освячення. Грім з блискавкою та дощем, який почався зненацька, не помішав коржівській громаді під звуки церковних дзвонів Володимира Падієнка встановити хрести на куполи церкви. Тільки основний центральний хрест зайняв своє місце на куполі, гроза скінчилася. довгих 10 років село чекало цієї миті, і ось, милістю Божою, вона настала. Багато в кого виступили сльози радості, адже благодать Божа почила на храмі і прихожанах.

Усі фото новини – https://flic.kr/s/aHskBp1ZNP

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *