Архієрейська Божественна Літургія у день пам’яті святителя Софронія

13 липня 2018 року в день пам’яті святителя Софронія, єпископа Іркутського, та 100-та ліття від дня його прославлення звершено святкове богослужіння на Свято-Софроніївській парафії міста Березань.

IMG_7301

Богослужіння звершувалося просто неба біля уклінного хреста на місці будівництва Софроніївського храму. Божественну Літургію цього дня очолив митрополит Бориспільський і Броварський Антоній у співслужінні секретаря Бориспільської єпархії архімандрита Діонісія (Пилипчука), благочинного Березанського округу архімандрита Назарія (Омеляненка), благочинного ІІ Бориспільського округу архімандрита Феогноста (Юраша), благочинного ІІ Переяслав-Хмельницького округу протоієрея Генадія Спатаря, благочинного Яготинського округу протоієрея Рустіка Романія та численного духовенства єпархії. За богослужінням молилися Березанський міський голова Тимченко В. Г. та депутат Київської обласної ради Павленко О. І.

На малому вході архіпастир нагородив настоятеля парафії протоієрея Олександра Клименка правом носіння хреста з прикрасами.

Після читання Євангелія Високопреосвященніший владика звернувся зі словом проповіді, в якій закликав, щоб кожен християнин став світлом для світу через добрі вчинки та приклад власного життя.

Після сугубої єктенії була піднесена сугуба молитва за мир у нашій Батьківщині.

Після запричасного віршу проповідь виголосив настоятель Стефанівського храму села Семенівки, ієрей Сергій Осипчук. Священик розповів про життя та особливості подвигу святителя Софронія Іркутського.

В кінці літургії відбувся чин славлення святителя, під час якого пролунали тропар, кондак, молитва та величання святителю Софронію.

Після Божественної Літургії владика привітав духовенство та віруючих із визначною датою та побажав духовного покровительства святителя. Отець Олександр у відповідь подякував владиці за приїзд та спільну Євхаристичну молитву.

Після цього духовенство на чолі із архіпастирем пішли на місце будівництва храму, де заклали капсулу у підмурок церкви.

Усі фото новини – https://flic.kr/s/aHskBp18BB

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *