Парафії Березанського благочиння взяли участь у святкових заходах, присвячених Дню Перемоги (ОНОВЛЕНО)

с.Яблуневе

9 травня настоятель храму на честь ікони Божої Матері “Всіх скорботних радість”, ієрей Ілля Ляшик в селах Хмельовик, Дубове та Яблуневе відслужив заупокійну літію за загиблими у Другій Світовій війні та привітав зі святом усіх присутніх.

viber image

Усі фото – https://flic.kr/s/aHskAYFWFQ

с.Коржі

8 травня жителі с. Коржі, разом з місцевою владою святкують День пам’яті та примирення. Марш (свічкова хода) розпочинається о 21.00.

viber image

В ці зворушливі вечірні години кожна людина згадує події 73-х річної давнини та з вдячним серцем несе лампадку  до пам’ятника загиблим воїнам. По закінченні маршу, біля Вічного вогню, у творах видатних українських письменників та митців науки звучать похвальні гімни загиблим воїнам та їх матерям. Вже який рік поспіль також згадуються всі, хто загинув в зоні АТО. Серце кожної людини, яка була присутня на цьому дійстві стискалося від болю та вдячності… Навіть маленькі діти стояли завмерши,  віддаючи шану нашим героїчним дідам та прадідам.

Після звернення голови сільської ради, Науменка В.І. до жителів села звернувся протоієрей Миколай Борисюк, який звернув увагу на важливості свого синівського обов’язку пам’ятати та шанувати всіх хто захищав тоді та зараз наш народ.

Усі фото – https://flic.kr/s/aHskxSnB6T

с.Пилипче

В. с. Пилипче 9 травня відбулись заходи до Дня Перемоги. Цю величну подію зібралось відсвяткувати все село, на чолі з місцевою владою та учасниками АТО.  Спочатку всі присутні помолились за упокій полеглих воїнів на панахиді, яку відслужив отець Миколай настоятель храму вмчц. Ірини. На заході діти розповідали віршики та співали святкові пісні, які торкалися серця кожного, хто був там. По закінченні виступів, учні подарували всім присутнім ветеранам, дітям війни та учасникам АТО квіти, а по закінченні заходу відбулося покладання квітів на могилі невідомого солдата.

viber image

Отець Миколай, після сумісної молитви, наголосив про важливість миру, добра, любові, в першу чергу, в наших душах.

Усі фото – https://flic.kr/s/aHsmkpo6qv

Свято-Успенський храм м.Березань

9-го травня біля могили невідомому солдату, що на центральному кладовищі Березані, настоятель Свято-Успенського храму м.Березань, ієрей Димитрій Бондар звершив заупокійне богослужіння за загиблими у Другій Світовій війні. Священик привітав усіх зі святом та наголосив на важливості спільної молитви у ці дні.

32372889_447388899047059_2071168156528803840_n

Усі фото – https://flic.kr/s/aHsmfF8vZS

с. Поділля

9 травня 2018 року в День святкування Дня Перемоги перед початком мітингу була відслужена панахида.

Поділля

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *