День пам’яті священномученика Власія, єпископа Севастійського

24 лютого 2018 року, в суботу першої седмиці Великого посту у храмі на честь священномученика Власія в селі Коржі Березанського благочиння була звершена святкова Божественна Літургія з нагоди престольного свята. Богослужіння очолив благочинний Березанського округу архімандрит Назарій (Омеляненко) у співслужінні духівника благочиння, протоієрея Анатолія Левицького, настоятеля храму, протоієрея Миколая Борисюка, духовенства благочиння та інших парафій. Також за богослужінням молився Кудюкін П.В., завдяки якому з Божою допомогою і з’явився цей храм.

IMG_3802

Після читання Євангелія також була піднесена молитва за мир в Богом береженій нашій державі – Україні. По закінченні богослужіння, не зважаючи на сніжну погоду,  був звершений Хресний хід та всі були окроплені святою водою. Після чого в храмі перед іконою святого був відслужений молебень.

Також до парафіян зі словами проповіді та настанови звернувся отець Назарій, котрий розповів про життєвий шлях священномученика, про страшні тортури та його мученицьку смерть. Отець-благочинний звернув увагу віруючих на те, що дуже добре в період Великого посту брати приклад з такого святого. Життєвий шлях священномученика Власія спонукає нас замислитися над своїми гріхами та гаряче молитися до Бога та святого священномученика, адже ще за життя він сказав, хто буде молитися до нього ніколи не залишиться голодним. Наостанок отець Назарій подякував настоятелю храму протоієрею Миколаю Борисюку за жертовне служіння на ниві Христовій. В свою чергу отець Миколай також виразив вдячність отцю-благочинному, духовенству та прихожанам за спільну молитву.

Святий священномучениче Власіє, моли Бога про нас!

Усі фото новини – https://flic.kr/s/aHsmeU88Q3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *