Різдво Христове в парафіях благочиння (оновлено)

обложка

с. Недра

Христос народився! Славімо Його!

Різдво Христове… З особливим трепетом кожен віруючий чекає одне з найбільших релігійних християнських свят. У храмах на різдвяному вечірньому богослужінні й ранковій святковій службі завжди людно.

26696198_187008008550695_2054825894_n

У Свято-Троїцькій церкві села Недра і справді уже на вечірньому служінні відчувається особлива атмосфера тихого торжества й надії на чудо. Прихожан більше, ніж завжди, але усі як ніколи єдині у спільній молитві. Із притвору церкви час від часу чуються дитячі голоси. Вони ж бо найбільше відчувають усю радість свята Різдва. Діти виглядають у вікна й шукають ту саму зірку, а також тішаться барвисто прикрашеній ялинці.

Перед храмом уже традиційно виставлено різдвяний вертеп з фігурами Марії, Йосипа й маленького новонародженого Ісуса у величину справжнього людського зросту, до створення якого доклали рук сільські майстрині.

Вечірня служба завершується коротким вітальним словом настоятеля храму, отця Олександра Клименка й спільною трапезою. Усіх прихожан запрошено скуштувати куті до новозбудованої трапезної.

Вранішня літургія піднесена, святкова. Храм переповнений. З-поміж прихожан недрянський сільський голова, Деркач М. В. та депутат Баришівської районної ради й керівник фермерського господарства Скорик Б. М. Часом дивуєшся, як ця маленька хатина може вмістити таку кількість людей. Це також чудо.

Усюди радісні вітання: «Христос народився! Славімо Його!»

Тематична і особливо святочна проповідь отця Олександра, зачитування різдвяного послання Високопреосвященнішого Антонія Митрополита Бориспільського і Броварського. А далі театралізована різдвяна вистава, підготовлена учнями Недрянського НВК й утішливе виконання колядок недрянським колективом «Калинонька», усе це відбувається під керівництвом завідуючою сільським клубом Перепечай М. В.

Наприкінці богослужіння отець Олександр ще раз привітав паству, а малеча отримала солодкі подарунки, попередньо закуплені завдяки пожертвам небайдужих.

Нехай цей настрій усезагального торжества, щастя і радості триває увесь рік. Ми ж, християни, не забуваймо про світле чудо народження Христа, а разом з тим і нашої надії на спасіння.

Христос народився! Славімо Його!

Тетяна Решетняк

Усі фото – https://flic.kr/s/aHsmdnn7LB

Свято-Михайлівський храм м.Березань

За доброю традицією, різдвяна Літургія у храмі Архистратига Божого Михаїла міста Березань завершується святковим виступом дитячого хору місцевої музичної школи, дітки якого вітають усіх прихожан маленьким вертепом та колядками.
В свою чергу, настоятель храму, протоієрей  Сергій Таран також привітав всіх діток та парафіян зі Святом Різдва нашого Спасителя, порадував діток солодкими подарунками і запросив до трапези.

P1014675

Усі фото – https://flic.kr/s/aHsmcc8jSq

с. Коржі

7 січня 2018р., у День свята Різдва Христового, в  храмі священномученика  Власія с.Коржі Березанського благочиння відбулась святкова нічна Божественна Літургія. Вже стало доброю традицією, що Різдвяне богослужіння відбувається саме вночі, що викликає особливий трепет у прихожан.

изображение viber

Під час Божественної Літургії була піднесена молитва за мир у нашій Вітчизні.

На запричасному було зачитане Різдвяне привітання Блаженнішого Онуфрія, митрополита Київського і всієї України.

По закінченні  Літургії настоятель храму протоієрей  Миколай Борисюк привітав усіх парафіян зі Світлим святом Різдва Христового і побажав миру, добра, а саме головне, щоб всі ми прийняли в яслі свого серця Богомладенця Христа. Після привітання настоятеля відбувся виступ дітей, які підготували багато чудових колядок та віршів про Різдво. По закінченні всього, кожний прихожанин отримав солодкий подарунок. В свою чергу, прихожани також привітали батюшку та подарували йому подарунок на честь цього великого свята.

Усі фото – https://flic.kr/s/aHsmaT24Dp

с. Яблуневе

На свято Різдва Христового у храмі на честь ікони Божої Матері “Всіх скорботних Радість” була звершена Божественна Літургія за якою була піднесена молитва за мир в нашій державі. Після Літургії юні колядники привітали настоятеля зі святом, а  батюшка у відповідь привітав їх також та подарував солодощі.

изображение viber

с. Пилипче

8 січня 2018р., у День свята Різдва Христового, в  храмі великомучениці Ірини с.Пилипче Березанського благочиння відбулася святкова Божественна Літургія.

изображение viber4

Під час  Літургії була піднесена молитва за мир у нашій Вітчизні.

На запричасному було зачитане Різдвяне привітання Високопреосвященнішого Антонія, митрополита Бориспільського і Броварського.

По закінченні  Літургії, настоятель храму протоієрей  Миколай Борисюк привітав усіх парафіян зі світлим святом Різдва Христового і побажав миру, добра, а саме головне – любові до Бога і до ближнього. Після привітання настоятеля відбувся виступ дітей, які підготували вірші про Різдво. По закінченні всього, кожний прихожанин отримав солодкий подарунок, після чого всі зібрались на загальне фото.

Усі фото – https://flic.kr/s/aHsmccbPzQ

с. Поділля

​Святкова Різдвяна Літургія 07.01.18 зібрала в храмі Покрова Божої Матері с.Поділля багато дорослих і діток. Спільна молитва та українські колядки сповнили душі людей благоговійною радістю. Солодкі подаруночки, які роздав дітлахам настоятель храму протоієрей Олександр Губенко особливо звеселили їх. Але найкращими дарунками стали виступи сімейних колективів та груп дітей з різдвяними віншуваннями, які звучали по завершенню Служби Божої.

014

Усі фото – https://flic.kr/s/aHsmcto1gG

 

 

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *